Henk Poort

Zaterdagavond 27 juni op het podium van NOTK2020!

Al tijdens zijn studie aan het conservatorium wist Henk Poort grote aandacht op zich te vestigen door het eerste Cristina Deutekom Concours te winnen. Hij zong in diverse operahuizen in Europa, waarbij hij in de loop der jaren een breed repertoire kon opbouwen.

Naast opera kreeg ook het genre van de musical Henks interesse. Als Jean Valjean in Les Misérables en in de titelrol in The Phantom of the Opera verwierf hij bekendheid bij een zeer breed publiek. Na zijn succesvolle vertolking van de melkboer Tevje in Anatevka werd hij een van Nederlands populairste zangers; ook kreeg hij talrijke uitnodigingen van regisseurs als Camaron Mackintosch voor hoofdrollen in musicals in diverse Europese hoofdsteden.

Vorig jaar maakte Henk Poort – samen met Floor Jansen – furore in het programma ‘Beste Zangers’. Hun versie van The Phantom of the Opera ging viral. We hebben er massaal van genoten! Zelfs de Amsterdamse levensliederen zijn Henk op het lijf geschreven. Of hij die ten gehore brengt op het podium van Night of the Koemarkt? Komt dat zien!