Jennie Lena (TVOH)

 

 

Het maakt niet uit waar ze is of wat ze doet: Jennie Lena valt op. Ze is echt. Ze is ongepolijst en humoristisch. Ze laat tegelijkertijd haar kracht en haar gevoeligheid zien, zowel op het podium als er af. Soms gaat er jarenlang hard werken vooraf aan een droomdebuut. Jennie had al een lange weg afgelegd in de muziek voordat ze in 2015 definitief bekend werd bij het grote publiek dankzij haar deelname aan The Voice of Holland.

Haar auditie met het nummer Who’s Loving You ging onmiddellijk viral en daarmee trok ze internationaal de aandacht. De video is inmiddels bijna 30 miljoen keer bekeken. De populaire Amerikaanse blogger Perez Hilton schreef: ‘Het was niet alleen de beste auditie voor The Voice of Holland, het was één van de BESTE audities die ik ooit heb gezien voor een zangcompetitie.’ Jennie’s video’s tezamen zijn op Youtube meer dan 50 miljoen keer bekeken.

Soul, R&B, Jazz, 90s, hiphop, Gospel, Funk, Folk en Blues: die verschillende muziekstijlen waarmee Jennie is opgegroeid verwerkt ze nu in haar eigen muziek. Gezegend met een stem die raakt en een natuurlijke aanleg voor songwriting, weet ze tijdloze muziek te maken met een eigen twist. In haar nummers zoekt Jennie voortdurend de grens op tussen pijn en hoop en daarmee zingt ze zich recht je hart in.

“Mijn missie in het leven is om met mijn muziek en teksten liefde, troost en kracht te brengen. Ik wil vanuit mijn hart zingen, echt contact maken en een verhaal vertellen door middel van mijn lichaam en mijn stem. Verhalen over universele thema’s als liefde, pijn, eenzaamheid, troost, verandering, leven en dood.”

Na het vele internationale toeren en een uitnodiging voor SXSW heeft Jennie nu haar nieuwe album ‘To Be Honest’ uitgebracht, die in 2018 uitkomt. Het is haar meest persoonlijke album tot nu toe. Het werd grotendeels geschreven, geproduceerd en opgenomen in New York en L.A. Op ‘To Be Honest’ combineert Jennie klassieke soul met gospelkoren en akoestische instrumenten met 90’s hip-hopbeats. Tien songs, tien verhalen.