Martin van der Starre

MARTIN VAN DER STARRE

Martin van der Starre is al vele jaren professioneel actief als zanger en (stem) acteur. Geboren en getogen in popstad Den Haag begon hij op de middelbare school in bands te zingen en een paar jaar later ruilde hij zijn studie Nederlandse taal- en letterkunde in voor het fulltime muzikantschap. Sindsdien mag hij zich professioneel zanger noemen en leeft hij van de muziek.

Via het zingen in coverbands (o.a. de Edwin Evers Band en jeWelste) kwam Martin terecht in de studiowereld en werd hij sessiezanger van vele jingles en commercials (o.a. Radio 2, 3FM, Radio 538, Veronica, Radio 10, Q-Music, RTL4 en SBS6).

Toen hij in 2005 werd benaderd om auditie te doen voor de rol van Judas in de rockmusical “Jesus Christ Superstar” twijfelde Van der Starre geen moment. Door zijn grote vocale bereik was deze rol hem op het lijf geschreven en hij werd dan ook genomineerd voor een Johnny Kraaijkamp Award voor beste mannelijke hoofdrol. Later was hij nog lange tijd te zien en te horen in de Queen-musical “We Will Rock You”, zowel in Nederland als in België.

Martin was jarenlang leadzanger van de I Luv Holland Band bij het tv-programma “Ik Hou van Holland”. In de zomer van 2008 scoorde hij samen met Edwin Evers als KidB feat. Martin van der Starre een hit met “Una Paloma Blanca Heel de Zomer Lang” en in 2014 stond hij in de hitlijsten met het nummer “Het Juiste Moment”, wat hij schreef voor een tv-commercial van BOVAG. Ook had Van der Starre een aantal gastrollen in series (o.a. GTST) en films en is zijn stem een vaste waarde geworden in vele radio- en televisiecommercials.

Maar zingen is toch wat hij het liefste doet. Zo was hij zeven seizoenen in Nederland, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland  te zien in de theatershow “Woodstock The Story” en heeft hij meegewerkt aan het album “Cleopatra – The Crown of Isis” van de band Kayak.

Tevens werkte Van der Starre samen met Ad Vandenberg en Armin van Buuren voor songs voor respectievelijk de films “Leve Boerenliefde” en “Verliefd op Ibiza”.

De afgelopen jaren was Van der Starre in de theaters en op de poppodia te zien in de producties “Symfo Classics” en “Like A Bat Out Of Hell” en nam hij de gastvocalen voor zijn rekening in de theatertour “The White Album” van The Analogues. Tevens is hij nog steeds de vaste stem in animatieseries op Netflix, Amazon Prime, Nickelodeon en Disney XD.