Ontdek de winter-editie ↓
Ontdek de zomer-editie ↑

Over ons

Night of the Koemarkt wordt jaarlijks in het laatste weekend van juni georganiseerd in het centrum van Heerenveen. De unieke combinatie van dweilorkesten, popmuziek, musical en klassiek maken dit evenement al ruim twee decennia tot een groot succes. Jong en oud weten de weg naar het Friesche Haagje elk jaar weer te vinden!

De organisatie van zowel het Heerenveens Dweilfestival als het Promsconcert ligt volledig in handen van Stichting Night of the Koemarkt. Dit in samenwerking met Gemeente Heerenveen en Horeca Oude Koemarkt. Stichting Night of the Koemarkt hoopt jullie allemaal weer te verwelkomen tijdens de 24e editie van het evenement, op vrijdag 24 juni en zaterdag 25 juni 2022.

Op naar de 24e editie, ben jij er dan ook bij? We kijken natuurlijk ook al een beetje vooruit naar onze bijzondere jubileum editie in 2023, dat wordt dan de 25e keer. Als alles meezit een mooi moment voor een groots en gratis feestje in Heerenveen!

Het begin

Night of the Koemarkt is in 1996 voortgekomen uit het 10-jarig bestaan van dweilorkest De Glasblazers uit Heerenveen. De muzikanten wilden ter gelegenheid van hun tinnen jubileum een feestje organiseren voor heel Heerenveen. Daarom lieten ze een aantal artiesten optreden op de Oude Koemarkt. 

Niemand wist toen nog dat dit het begin was van het grootste gratis muziekevenement van Friesland. De eerste editie trok niet meer dan 100 feestgangers, in 2019 (23 jaar later) bezochten ruim 10.000 mensen Night of de Koemarkt!

Lees verder

Muziekfeest voor iedereen!

Door de groeiende belangstelling is de locatie een aantal keren verruimd en werd in 2007 gekozen voor de huidige locatie.

Het podium verhuisde van de Oude Koemarkt naar het eind van de Crackstraat, tussen gemeentehuis Crackstate en snackbar ’t Hoekske. Een gouden greep, zo bleek meteen al. De doorstroming van de mensenmassa verliep een stuk soepeler en het podium was voor iedereen goed zichtbaar. Bovendien werden er grote videoschermen naast het podium en nabij de horeca geplaatst. Zo werd en is Night of the Koemarkt een muziekfeest voor iedereen.

Lees verder
chevron-down