John Vooijs

John Vooijs werd op 26 maart 1979 geboren met op de achtergrond een rollende branding en krijsende zeemeeuwen. De zee, het strand en de duinen zitten in zijn DNA; waar in de wereld hij ook woont, hij keert altijd weer terug naar Katwijk.

Muziek zat er al vroeg in, zeker toen hij een dwarse tiener dreigde te worden hield muziek hem met beide benen op de grond. Beetje pingelen op z’n gitaar, meeblèren met zijn muziekhelden; John had muzieknoten door zijn aderen stromen, zoveel was duidelijk. Toch stond het idee van professioneel zanger worden zover van hem af, dat het gewoon niet in hem opkwam. Na de MAVO haalde John zijn kappers- en ondernemingsdiploma en knipte jarenlang met veel plezier zijn klanten in een Katwijkse kapperzaak.

Zijn eerste podiumervaring deed John op met de band Point Blank. Daarna volgde hij een jaar lessen aan de Theaterkade in Amsterdam, waar de stukjes van de puzzel langzaam in elkaar vielen. Hij werd aangenomen bij het Nederlands Musical Ensemble waar hij in een snelkookpan de basis van het vak leerde, toen hij de stap naar professioneel theater maakte in Jeans 15 en in het ensemble van Rembrandt – de musical. Vanaf dat moment stoof zijn carrière in sneltreinvaart vooruit.

Dankzij de TV-talentenjachten voor Tarzan en Joseph, waarin hij beide keren tweede werd, kreeg hij nationale bekendheid en een grote fanschare. Beide rollen speelde hij veelvuldig. Tarzan is inmiddels zelfs de rode draad in zijn theatercarrière. Hij scherpte hij zijn skills aan in kleinere producties en speelde hoofdrollen in Mamma Mia! en We Will Rock You. Tussendoor deed hij weer mee aan een TV-talentenjacht; ditmaal The Voice Of Holland. Hij strandde tijdens de battles, nèt voor de liveshows. Maar altijd komt hij weer terug in de jungle, waar hij met dreadlocks en in een minuscuul leren lapje van liaan naar liaan slingert. John speelde Tarzan in Scheveningen, Hamburg, Stuttgart en Oberhausen.

Maar zoals altijd, John wilde meer. Die muzieknoten blijven kriebelen. Zijn èigen muzieknoten. Zijn eigen verhaal vertellen. Hij schrijft songs voor verschillende artiesten in Nederland en Duitsland, maar ook voor zichzelf. Want ooit, ooit komt die eerste soloplaat uit. Zonder kostuums, zonder pruiken, zonder rood fluweel. Gewoon John Vooijs.