Zaterdag 17 december 2022

10:00 uur
Centrum

Wintermarkt

Het aftellen naar Kerst is begonnen! En daarom is het tijd om een bezoek te brengen aan de meest gezellige Wintermarkt in 't Friesche Haagje. Tevens is er ook op de zaterdag de reguliere markt (geopend vanaf 8.00uur).
12.00 uur
Crackplein

Foodtrucks en horeca open

In onze (bij kou) verwarmde tent vindt u een en al gezelligheid. Mooie tafels waar u aan kunt eten, drinken en gezellig samen zijn. Vanaf 14.00 uur vindt de soundcheck voor de avond daar plaats, Uw kans om ook eens achter de schermen mee te kijken/ luisteren.
12.00 uur
Crackplein

Parade

Er zijn 2 theatertenten op het Crackplein aanwezig. Ieder half uur verzorgen zij een optreden. Gratis en toegankelijk voor iedereen. Geniet van deze artiesten
12.00 uur- 17.00 uur
Rooms Katholieke kerk

Bezichtiging Kerststal en Rooms Katholieke kerk

Bezichtiging Kerststal onder begeleiding van diverse koren.
12.00 uur
Crackplein

Parade

Het leukste weekend uit in december! Een humoristische theatervoorstelling met muziek en dans terwijl u feestelijk geniet van een hapje en drankje in een van onze tenten.
12.00 uur
Crackplein

Straattheater

Net zoals de wolf zijn territorium aan het uitbreiden is geldt dit ook voor de Yeti, je weet wel, Bigfoot de verschrikkelijke sneeuwman. Hij is onlangs in Friesland waargenomen en er is geen omheining die hem tegenhoudt. In de winterperiode voelt hij zich het meest op zijn gemak en het kan daarom ook best zo zijn dat je hem tijden XMAS gaat tegenkomen. Wees niet bang, hij is goedaardig maar houd wel afstand.
12.00 uur
Crackplein

Parade

Uiteraard wordt er ook aan de toiletvoorziening gedacht. Wie durft?
12.00 uur
Crackplein

Parade

Onder genot van een hapje en drankje van de foodtrucks kunt u genieten van het straattheater.
13.00 uur - 17.00 uur
Dracht Zuid

Optreden van Te Gare

De accordeonist van Te Gare is Marijn Oud (bekend van Van Geeft’M) en groeide op in Buren op Ameland. Muziek is onlosmakelijk verbonden met de eilander cultuur en samenleving en Marijn speelde dan ook in de plaatselijke brassband en in diverse (feest)bands en stemmingsorkesten. Te Gare is dus een echte Amelander feestband. Dit duo speelt zeer dansbare muziek. Het genre is (up tempo) Nederlandstalige, Duitse en Engelse feestmuziek; gespeeld op (digitale) accordeon en drums. Dit maakt het duo uitermate geschikt voor bruiloften, gezellige avondjes, matinees en tentfeesten!
13.00 uur - 17.00 uur
Centrum

verschillende (muzikale) optredens

Flageolettes, Xmas orkest, Xmas fotograaf en Kerstman met bakfiets zijn aanwezig in het centrum op verschillende locaties.
13.00 uur
Centrum

Vossenjacht

Posthuis organiseert een vossenjacht voor de kinderen. Een zoektocht door het centrum van Heerenveen, waarbij je kaarten kan winnen van een voorstelling in het Posthuis.
13:00 uur
Crackplein

Meet and greet Frozen

Ontmoet de prinsessen Anna en Elsa uit Frozen.
14.00 uur - 17.00 uur
ABC Complex

Optreden van Pro Rege B

Het B-orkest van Pro Rege is in 2020 behoorlijk vernieuwd. Oudere jeugdleden namen afscheid en veel jonge leden kwamen erbij, net als een aantal volwassen leden. Het B-orkest bestaat nu uit zo’n 20 leden, jeugd en volwassen. Afgelopen 2 jaar heeft het orkest een mooie groei doorgemaakt onder leiding van Almer Zijlstra. Sinds september 2022 staat het B-orkest onder leiding van Hendry van Loo. Het plezier in het samen muziek maken staat bij het B-orkest centraal. De meeste leden van het B-orkest zijn nog volop in muzikale ontwikkeling. Daarnaast zijn er enkele ervaren leden. Het is een enthousiaste en gezellige groep. Het orkest verzorgt ieder jaar meerdere optredens, bijvoorbeeld bij het verenigingsconcert en het federatieconcert.
15.00 uur- 17.00 uur
Gemeenteplein

optreden van Straight on Stage

Straight on Stage zorgt ervoor dat de vetste classic rock-hits van vroeger weerklinken in jouw oorschelp door je terug te nemen naar ‘the good old days’,
19:00 uur
crackplein

Warming up met DJ Stocks en vergeet vooral de ijssculpturen niet

Opening met DJ Stocks en er worden ijssculpturen gemaakt aan de buitenzijde van de tenten
20:00 uur
crackplein

Concert notk xmas

Speciale XMAS- editie met artiesten. Gratis en toegankelijk voor iedereen.
22:30 uur - 00.30 uur
crackplein

dj stocks

Optreden van DJ Stocks
chevron-down